Terug naar overzicht 9 april 2021

Casco bouw: dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!

Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt een casco woning laten bouwen bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Wat is casco bouw?

Een casco huis bouwen is eigenlijk niets anders dan een woning die in de basis klaar is, maar waarvan u zelf de afwerking nog moet verzorgen. Uw huis wordt wind- en waterdicht opgeleverd, dus inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Kiest u voor een casco woning van Groothuisbouw dan heeft u daarnaast nog 10 zekerheden:

  1. De kapconstructie is helemaal klaar bij aflevering.
  2. De goten zijn volledig afgetimmerd en afgewerkt met zinken kraal voor een strakke afwerking van uw dakrand.
  3. De woning is voorzien van schoorstenen en dakkapellen (mits van toepassing).
  4. Het dak is volledig met pannen gedekt (u hoeft het dak dus niet meer op).
  5. De woning is volledig glas-, wind- en waterdicht.
  6. De woning is voorzien van metsel- en voegwerk.
  7. Technische ondersteuning vanuit Groothuisbouw is altijd mogelijk.
  8. Wij regelen de volledige aanvraag omgevingsvergunning inclusief constructieberekeningen.
  9. Onze bouwplanning is helder en wij bieden een gegarandeerde opleverdatum. Zo kunt u zelf een strakke planning hanteren voor de afwerking.
  10. U kunt Groothuisbouw altijd inschakelen voor aanvullende werkzaamheden.

Voordelen van casco huis bouwen

Een casco huis biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van reguliere bouw: het is voordeliger.  De uren die u zelf aan de afwerking van uw woning besteedt, hoeft u immers niet aan het bouwpersoneel te betalen. Bovendien kunt u zelf uw bouwtempo bepalen. Voorwaarde voor een casco huis laten bouwen is wel dat u handig bent of een paar handige kennissen hebt. De afbouw van een woning is namelijk specialistisch werk en vraagt om de nodige ervaring in de woningbouw óf om een paar serieuze rechterhanden. Twijfelt u of u de afbouw van uw woning in eigen beheer rond kunt krijgen? Overweeg dan toch om uw woning afgebouwd te laten opleveren, want gelukkig is ook een compleet afgebouwde woning van Groothuisbouw nog steeds heel betaalbaar.


Casco woning bouwen prijs

Groothuisbouw realiseert zich als geen ander dat casco bouw een aantrekkelijke optie is als u zelf handig bent of handige kennissen en familieleden heeft. Daarom kunt u de meeste woningtypen casco laten bouwen. Dit scheelt flink in de kosten en bovendien profiteert u tegelijkertijd van de prachtige en hoogwaardige Groothuisbouw-uitstraling. Bent u benieuwd naar de kosten van casco bouw? Ontwerp uw favoriete woning met onze ontwerpmodule en vergelijk meteen de prijzen van casco bouw en complete afbouw met de ingebouwde prijsberekeningsoptie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden wat betreft het bouwen van een casco woning met Groothuisbouw?

Neem contact op >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Een kangoeroewoning bouwen? Ontdek de voordelen!

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is.

Ontdek de prijzen en mogelijkheden van een cataloguswoning!

Wilt u zelf uw ultieme cataloguswoning samenstellen of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en kosten zijn van uw eigen vrijstaande cataloguswoning. Bovendien kunt u meteen online uw droomwoning samenstellen, in jaren 30 stijl of juist modern.