Terug naar overzicht 21 juni 2018

Een duurzaam huis bouwen? Zó werkt het bij Groothuisbouw!

Bij Groothuisbouw is een duurzaam huis geen optie, maar een vanzelfsprekendheid. Wij bouwen alleen met kwalitatief goede materialen, die lang meegaan. Maar we gaan nog een stapje verder. Ontdek  in deze blog hoe wij op verschillende terreinen bezig zijn met duurzaam bouwen en hoe wij een duurzaam huis voor u kunnen realiseren.

Een duurzaam huis bouwen op álle fronten

Wilt u een duurzaam huis bouwen? Dan bent u bij Groothuisbouw aan het juiste adres.  Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige én duurzame bouwmaterialen bouwen wij huizen die decennialang meegaan. Maar tegenwoordig gaat duurzaamheid nog een stapje verder. We zijn ons ervan bewust dat er in de wereld van huizen bouwen nog veel te winnen is op het gebied van duurzaamheid. We blijven dan ook continu in beweging om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo maken we gebruik van duurzaam gekapt hout en leveren we uitsluitend woningen af met een zo hoog mogelijk energielabel. Al onze woningen zijn standaard verwarmd zonder gas. Dit heeft verschillende voordelen voor uw woning:

Toekomstbestendig
Duurzaam
Efficiënt
Geen gasaansluiting nodig

Naast het verduurzamen van onze manier van bouwen, kijken wij ook kritisch naar ons eigen bedrijf. Niet voor niets worden ons kantoor én onze fabriek verwarmd en gekoeld met een warmtepompsysteem en is er voor bezoekers een gratis oplaadpunt voor elektrische auto’s. Dus als u ervoor kiest om een duurzaam huis te bouwen met Groothuisbouw, weet u zeker dat het op alle fronten goed zit. Wij bouwen – letterlijk – aan de toekomst!

Een duurzaam huis bouwen en kosten besparen

Een duurzaam huis bouwen zorgt voor lagere kosten op de lange termijn. Het  is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Omdat wij onze woningen uitsluitend bouwen met duurzame bouwmaterialen, bent u minder geld kwijt aan het onderhoud van uw huis. Als u ervoor kiest om met Groothuisbouw een duurzaam huis te bouwen kiest u er tevens voor om bewust om te gaan met uw energieverbruik. Als wij uw woning bouwen dan is deze namelijk standaard gebouwd volgens een energieprestatienorm (EPC) en RC-waarden die voldoen aan de meest recente eisen van het bouwbesluit. Hiermee bent u verzekerd van een woning met het energiezuinigste label A. Gaat u graag nog een stapje verder? Dan kunnen wij uw huis bijvoorbeeld ook uitrusten met zonnepanelen. Zo krijgt u een nóg comfortabelere woning, waarbij een EPC-waarde van 0,4 of zelfs lager mogelijk is. Bent u benieuwd wat een duurzaam huis bouwen met Groothuisbouw gaat kosten? Bekijk alvast de vaste prijzen van onze woningen met onze prijsberekenmodule en laat u verder informeren door onze verkoopadviseurs tijdens een persoonlijke afspraak op ons kantoor in Emmeloord!

Ontvang tál van tips voor een duurzaam huis!

Een duurzaam nieuwbouw huis bouwen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Er is enorm veel informatie beschikbaar en op internet staan veel handige tips voor een duurzaam huis. Maar welke duurzame maatregelen wilt ú in uw toekomstige woning treffen? En komt u daarbij eventueel in aanmerking voor een subsidie van de gemeente? Zomaar een paar vragen die naar voren kunnen komen als het gaat om duurzaam bouwen. Als u op zoek bent naar tips rondom een duurzaam huis bouwen, dan helpen wij bij Groothuisbouw u graag. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke duurzaamheidsmaatregelen voor u aantrekkelijk kunnen zijn. Kom gerust eens langs op ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek!

Interesse in een duurzaam huis van Groothuisbouw? Kom bij ons langs in Emmeloord of bel 0527-624 370 en bespreek direct de mogelijkheden met onze adviseurs!

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.