Terug naar overzicht 9 oktober 2019

Seniorenwoning bouwen

Ontdek de mogelijkheden bij Groothuisbouw!
Een seniorenwoning bouwen is een slimme zet. Of u nu kiest voor een praktische laagbouwwoning met alle faciliteiten op de begane grond of voor een woning die u in de toekomst eenvoudig kunt herinrichten tot seniorenwoning; Groothuisbouw helpt u graag de seniorenwoning te bouwen die bij u past.

Voordelen seniorenwoning bouwen

De voordelen van een seniorenwoning bouwen zijn eindeloos. U bent goed voorbereid op de toekomst en hoeft u niet met spoed op zoek naar een geschikte seniorenwoning als u ouder wordt of uw gezondheid het lastiger toelaat. Een seniorenwoning is geschikt voor elke levensfase en kan aangepast worden als dat nodig is. Groothuisbouw bouwt namelijk met vooruitziende blik. Wij helpen u bij het samenstellen van een praktische indeling en handige basiselementen. Zo kunt u uw seniorenwoning op latere leeftijd makkelijk laten aanpassen en gewoon thuis blijven wonen. De voordelen van een seniorenwoning bouwen gelden dus nu én in de toekomst.

Seniorenwoning bouwen met Groothuisbouw

Groothuisbouw biedt tal van mogelijkheden als het gaat om het bouwen van uw seniorenwoning. Wilt u een slaap- en badkamer in de garage of heeft u liever een slaapkamer in een aangebouwd bijgebouw? Het is allemaal mogelijk. U kunt in vrijwel al onze woningtypen een slaap- en badkamer op de begane grond realiseren. Benieuwd wat voor indelingen er zoal mogelijk zijn? Bekijk onze verschillende woningtypen. Hier kunt u meteen plattegronden bekijken met mogelijke indelingen voor uw seniorenwoning.

Ook de uitrusting van uw woning bepaalt u zelf. U kunt de badkamer helemaal aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Deze rusten we standaard uit met een inloopdouche en op uw verzoek creëren we extra ruimte voor een eventuele rolstoel. Daarnaast kunt u kiezen voor een invalidentoilet inclusief muursteunen. Kortom: een seniorenwoning bouwen met Groothuisbouw biedt tál van mogelijkheden. Alvast experimenteren met uw ideale woningindeling? Ontwerp in slechts een paar stappen uw seniorenwoning met behulp van onze simpele online ontwerpmodule.

Seniorenwoning bouwen op het erf van familie

Veel mensen willen een seniorenwoning bouwen in de achtertuin van familieleden, maar vragen zich af of dit ook kan zonder vergunning. Het antwoord hierop is niet eenduidig, want dit verschilt per situatie. Wél weten we dat een aanbouw altijd is toegestaan. Als wij een woning bouwen kunnen we deze voorzien van een vergunningsvrije aanbouw, oftewel: we kunnen een kangoeroewoning bouwen voor u. Dit type woning kan dan deels als seniorenwoning fungeren. Het prettige is dat u met behulp van deze constructie kunt besparen op de zorgkosten. Bovendien kunt u de aanschaf van de bouwgrond en de nieuwe woning delen met familie. Bij Groothuisbouw vertellen wij u graag meer over dit alternatief voor een ‘seniorenwoning bouwen’.

Heeft u interesse in het bouwen van een seniorenwoning of levensloopbestendige woning? Vraag direct meer informatie aan of bestel ons huizenboek om alvast een indruk te krijgen!

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel

Droomt u ervan om een nieuwe woning te bouwen op een prachtige locatie? Fantastisch! Maar hoe vindt u de juiste plek om uw droomwensen te realiseren? En als u de ideale locatie gevonden heeft en een kavel wilt kopen, waar moet u dan eigenlijk allemaal op letten? In deze blog geven wij u graag drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel. 

Nieuwbouwen in Almere Nobelhorst? Dat doet u met Groothuisbouw!

Droomt u van een nieuwbouwwoning in Almere Nobelhorst, genietend van een landelijke dorpssfeer, maar wel met een uitgebreid stadscentrum om de hoek? Of heeft u al een kavel in plan ‘Het Klooster’ (in optie) en wilt u alvast bouwplannen maken? Gaaf! In welke fase u zich ook bevindt, één vraag overheerst: hóe en met wie ga ik straks mijn woning bouwen? Wij zeggen volmondig: Groothuisbouw! Laat ons uitleggen waarom…

Wij bouwen óók nu veilig en gezond aan uw droomhuis!

Als u nieuwbouwplannen heeft kunt u waarschijnlijk niet wáchten om uw plannen verder te concretiseren. Maar tijdens de coronacrisis zit u ook met vragen. Want: ‘kan ik nog steeds bij Groothuisbouw terecht?’, ‘Zijn de modelwoningen gewoon open ter bezichtiging?’ en ‘kan ik persoonlijk langskomen om mijn wensen te bespreken?’ Logische vragen, waar wij gelukkig een geruststellend antwoord op hebben!
Wij houden u op de hoogte!