Wat zijn de kosten van een nieuwbouwhuis?

Terug naar overzicht

Kosten nieuwbouwhuis

De kosten van een nieuwbouwhuis zijn variabel en afhankelijk van de grootte en uitvoering van uw woning. De totaalprijs wordt onder andere bepaald door het woningtype dat u kiest, de kapvorm, de afwerking en eventuele extra opties zoals een serre, dakkapel of berging. Het is dus lastig om een globale prijs te noemen, maar we kunnen u wel alvast een indicatie van de kosten van een nieuwbouwhuis geven. Een tabel met een indicatie van de huidige kosten van een nieuwbouwwoning van Groothuisbouw kunt u hier vinden.

  

Kosten nieuwbouwhuis vrijstaand

Wilt u inzicht in de totale kosten van uw nieuwbouwhuis en meteen een vrijstaand woningontwerp maken? Ga dan aan de slag met onze online ontwerpmodule, hiermee krijgt u een zo compleet mogelijke indruk. Hoe pakt u dit aan? Via de knop prijs berekenen op onze website kunt u alle kosten berekenen van een laagbouwwoning, hoogbouwwoning of een woning van toparchitect Bertram Beerbaum. Liever een persoonlijk gesprek over de kosten van een nieuwbouwhuis als u vrijstaand gaat bouwen? Bel ons voor het maken van een afspraak; onze adviseurs schetsen graag het financiële plaatje voor u!

Overige kosten nieuwbouwhuis bouwen

De kosten voor een nieuwbouwhuis gaan verder dan bouwen alleen. U heeft immers ook te maken met extra kosten, zoals:

 Grond
Leges (Kunnen verschillen per gemeente)
 Een keuken
Afwerking van de wanden
Afwerking van de vloeren
Afschilderen van de woning
Inrichting van uw woning
Tuinaanleg

Zoals u begrijpt is het lastig om een indicatie te geven van de bijkomende kosten, omdat smaken en budgetten verschillen. Wel kunt u alvast een berekening voor de afwerkingskosten maken. Dit doet u door het aantal vierkante meters van de wand of vloer te vermenigvuldigen met de m2 prijs van uw favoriete behang, verf of vloerbedekking. Daarnaast kan de gemeente u meer informatie geven over de hoogte van de leges. Voor de inrichting, tuinaanleg en het plaatsen van de keuken kunt u offertes aanvragen bij verschillende specialisten. Zo heeft u alvast een realistische indruk van uw eigen bijkomende kosten. Een nieuwbouwhuis bouwen is en blijft nu eenmaal een persoonlijk traject, ook wanneer het op budget aankomt.

Kosten nieuwbouwhuis berekenen

Bent u enthousiast over een Groothuisbouw woning en wilt u zelf de kosten van een nieuwbouwhuis berekenen? Ga dan aan de slag met onze online rekenmodule. Met deze handige tool ontwerpt u in een paar eenvoudige stappen uw eigen nieuwbouw woning. Stap voor stap bepaalt u de indeling, afmeting én uitstraling van de woning. Bij elke stap in het proces verschijnt de bijbehorende prijs in beeld. Zo heeft u altijd precies in kaart wat de totaalprijs van uw droomhuis is. Heeft u specifieke wensen en wilt u de kosten van uw nieuwbouwhuis liever tijdens een persoonlijk gesprek laten berekenen? Dat kan ook! Maak een afspraak met Groothuisbouw, dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Zelf de kosten van uw nieuwbouwhuis berekenen?

Wij houden u op de hoogte!