Terug naar overzicht 10 april 2017

Casco Bouw

Dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!
Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt casco bouw bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Wat is casco bouw?

Casco bouw is eigenlijk niets anders dan een woning die in de basis klaar is, maar waarvan u zelf de afwerking nog moet verzorgen. Uw huis wordt wind- en waterdicht opgeleverd, dus inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Kiest u voor casco bouw van Groothuisbouw dan heeft u daarnaast nog 10 zekerheden:

  1. De kapconstructie is helemaal klaar bij aflevering.
  2. De goten zijn volledig afgetimmerd en afgewerkt met zinken kraal voor een strakke afwerking van uw dakrand.
  3. De woning is voorzien van schoorstenen en dakkapellen (mits van toepassing).
  4. Het dak is volledig met pannen gedekt (u hoeft het dak dus niet meer op).
  5. De woning is volledig glas-, wind- en waterdicht.
  6. De woning is voorzien van metsel- en voegwerk.
  7. Technische ondersteuning vanuit Groothuisbouw is altijd mogelijk.
  8. Wij regelen de volledige aanvraag omgevingsvergunning inclusief constructieberekeningen.
  9. Onze bouwplanning is helder en wij bieden een gegarandeerde opleverdatum. Zo kunt u zelf een strakke planning hanteren voor de afwerking.
  10. U kunt Groothuisbouw altijd inschakelen voor aanvullende werkzaamheden.
 

Voordelen van casco bouw

Casco bouw biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van reguliere bouw: het is voordeliger.  De uren die u zelf aan de afwerking van uw woning besteedt, hoeft u immers niet aan het bouwpersoneel te betalen. Bovendien kunt u zelf uw bouwtempo bepalen. Voorwaarde voor casco bouw is wel dat u handig bent of een paar handige kennissen hebt. De afbouw van een woning is namelijk specialistisch werk en vraagt om de nodige ervaring in de woningbouw óf om een paar serieuze rechterhanden. Twijfelt u of u de afbouw van uw woning in eigen beheer rond kunt krijgen? Overweeg dan toch om uw woning afgebouwd te laten opleveren. Want gelukkig is ook een compleet afgebouwde woning van Groothuisbouw nog steeds heel betaalbaar...

Kosten casco bouw

Groothuisbouw realiseert zich als geen ander dat casco bouw een aantrekkelijke optie is als u zelf handig bent of handige kennissen en familieleden heeft. Daarom kunt u de meeste woningtypen casco laten bouwen. Dit scheelt flink in de kosten en bovendien profiteert u tegelijkertijd van de prachtige en hoogwaardige Groothuisbouw-uitstraling. Bent u benieuwd naar de kosten van casco bouw? Ontwerp uw favoriete woning met onze ontwerpmodule en vergelijk meteen de prijzen van casco bouw en complete afbouw met de ingebouwde prijsberekeningsoptie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van casco bouw bij Groothuisbouw? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!
 

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel

Droomt u ervan om een nieuwe woning te bouwen op een prachtige locatie? Fantastisch! Maar hoe vindt u de juiste plek om uw droomwensen te realiseren? En als u de ideale locatie gevonden heeft en een kavel wilt kopen, waar moet u dan eigenlijk allemaal op letten? In deze blog geven wij u graag drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel. 

Nieuwbouwen in Almere Nobelhorst? Dat doet u met Groothuisbouw!

Droomt u van een nieuwbouwwoning in Almere Nobelhorst, genietend van een landelijke dorpssfeer, maar wel met een uitgebreid stadscentrum om de hoek? Of heeft u al een kavel in plan ‘Het Klooster’ (in optie) en wilt u alvast bouwplannen maken? Gaaf! In welke fase u zich ook bevindt, één vraag overheerst: hóe en met wie ga ik straks mijn woning bouwen? Wij zeggen volmondig: Groothuisbouw! Laat ons uitleggen waarom…

Wij bouwen óók nu veilig en gezond aan uw droomhuis!

Als u nieuwbouwplannen heeft kunt u waarschijnlijk niet wáchten om uw plannen verder te concretiseren. Maar tijdens de coronacrisis zit u ook met vragen. Want: ‘kan ik nog steeds bij Groothuisbouw terecht?’, ‘Zijn de modelwoningen gewoon open ter bezichtiging?’ en ‘kan ik persoonlijk langskomen om mijn wensen te bespreken?’ Logische vragen, waar wij gelukkig een geruststellend antwoord op hebben!
Wij houden u op de hoogte!