Terug naar overzicht 13 januari 2021

Een levensloopbestendige woning, zó zag u hem nog niet eerder!

Een droomwoning betreft meer dan de fundering, de woning en een piekfijne inrichting. Een woning wordt pas een droomwoning door de omgeving en de mensen die er wonen. En als u dan fijn woont, dan wilt u daar het liefst zo lang mogelijk van genieten! Gelukkig is dit realiseerbaar met een levensloopbestendige woning!

Wat is een levensloopbestendige woning?

Met een levensloopbestendige woning bent u voorbereid op de toekomst. Het is een woning waar u uw hele leven kunt blijven wonen. Er zijn voorzieningen aangebracht die u mogelijk nodig heeft in de toekomst.

Als u nog volop in het leven staat en geen gebreken ervaart in het dagelijks leven, dan denkt u waarschijnlijk niet na over een seniorenwoning of levensloopbestendige woning. Toch kan het bij het bouwen van uw droomwoning zinvol zijn om na te denken over de toekomst. Als u rekening houdt met bepaalde functionaliteiten dan is de kans groter dat u thuis kunt blijven wonen als u op een bepaald moment zorg nodig hebt of minder mobiel bent.

De woning beschikt over alle benodigde functionaliteiten waar een levensloopbestendige woning om vraagt. De woning kan zó ingericht worden dat u er comfortabel en veilig in kunt blijven wonen naarmate u ouder wordt. Zo wordt er tijdens het bepalen van de indeling rekening gehouden met de verschillende mogelijkheden. Op deze manier bent u alvast voorbereid op alle levensfasen. U kunt denken aan bijvoorbeeld:

 

Levensloopbestendige woning nieuwbouw

Als u een nieuwe levensloopbestendige woning gaat bouwen, dan wilt u dat uw woonwensen nú en later helemaal aansluiten op uw nieuwbouw woning. Het bouwen van een eigen woning is voor veel mensen een gebeurtenis die ze slechts één keer in hun leven meemaken. Onze bouwmethode kenmerkt zich door een krachtige combinatie van traditionele bouw en geprefabriceerde elementen. Dit maakt dat uw woning efficiënt en effectief in de afgesproken periode gerealiseerd kan worden. Het fijne aan een nieuwe woning bouwen is uiteraard de vrijheid. U kunt de woning samen met een van onze adviseurs helemaal indelen zoals u zelf wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Levensloopbestendige woning laten bouwen

Bij Groothuisbouw kunt u kiezen voor vrijwel ieder woningtype als u besluit een levensloopbestendig huis te laten bouwen. De types maken het mogelijk om op de begane grond een slaapkamer en badkamer te realiseren. Deze ruimte kunt u de komende jaren bijvoorbeeld eerst gebruiken als kantoor, logeerkamer, extra opslagruimte of als speelkamer voor uw (klein)kinderen. Tijdens een gesprek met een van onze adviseurs bespreekt u hoe de ideale plattegrond van uw toekomstige woning eruit ziet.

Een aantal voorbeelden van woningtypen met een plattegrond die geschikt zijn:

Op onze website kunt u gratis het huizenboek aanvragen. In dit boek kunt u op uw gemak de verschillende woningtypen en de bijbehorende plattegronden bekijken. Het is ook mogelijk om het huizenboek online te bekijken.

Levensloopbestendige woning bouwen prijzen

Uw droomwoning voldoet aan al uw woonwensen. Zo ervaart u optimaal woonplezier op een plek waar u zich goed voelt. Omdat elke wens anders is en kavels niet even groot zijn, kunnen de prijzen logischerwijs variëren. Aan de hand van onze eigen rekentool berekent u in een paar eenvoudige stappen de prijs van uw eigen droomwoning. Tijdens het ontwerpproces ziet u ook meteen de andere mogelijkheden voor het bouwen van een woning met Groothuisbouw.

  

Levensloopbestendige woning vrijstaand

Alle woningen die wij realiseren zijn vrijstaand en duurzaam gebouwd. Zo dienen alle nieuwbouw woningen vanaf januari 2021 te voldoen aan de normen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Dit heeft als doel om het energieverbruik in de toekomst te verlagen. Tijdens de bouw houden wij hier te allen tijde rekening mee. Al onze nieuw te bouwen woningen voldoen dan ook ruimschoots aan deze nieuwe BENG-norm. Wij voorzien onze woningen o.a. van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een lucht-water-warmtepomp en twee zonnepanelen met omvormer. Op onze website vindt u meer informatie over de nieuwe BENG-norm en de manier waarop wij daar invulling aan geven.

Een woning van Groothuisbouw is:

Wij realiseren ons dat een levensloopbestendige woning bouwen behoorlijk wat vragen kan oproepen. Wij helpen u graag met het realiseren van een woning die nu én later bij u past. Als u vragen heeft over de bouw van uw eigen levensloopbestendige woning, dan kunt u direct een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Wist u dat u bij Groothuisbouw kunt rekenen op 10 zekerheden? Zo hoeft u pas te betalen bij oplevering van de woning, garanderen wij de opleverdatum en houden wij u tussentijds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van uw nieuwe woning. Wat de toekomst u ook mag brengen, we bouwen er samen aan!

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

BENG-proof bouwen? Vertrouw op de expertise van Groothuisbouw!

Heeft u bouwplannen? Dan krijgt u er gegarandeerd mee te maken: de nieuwe BENG norm. Deze nieuwe bouwregels gelden vanaf 1 januari 2021. Maar wat houdt BENG precies in en wanneer voldoet uw woning hieraan? Als dé expert op het gebied van bouwen vertelt Groothuisbouw u graag hoe het zit. Want bouwen met ons betekent bouwen met zekerheid!

Woning bouwen? Dít zijn de bijkomende kosten

Maakt u plannen om uw eigen woning te bouwen? Dan heeft u vast al uitgerekend wat uw budget is. Misschien weet ook al ongeveer wat de bouwprijs van uw ideale woning is. Maar welke kosten komen er eigenlijk nog meer bij? Groothuisbouw helpt u graag om uw begroting zo compleet mogelijk te maken. In deze blog vindt u de zes belangrijkste bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden als u een woning gaat bouwen!

Uw droomhuis: kiest u voor laagbouw of hoogbouw?

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!
Wij houden u op de hoogte!