Terug naar overzicht 31 januari 2019

Bij de term ‘levensloopbestendige woning’ denkt u waarschijnlijk niet meteen aan een luxe vrijstaande woning; speciaal voor u gebouwd en met de uitstraling van een moderne villa. Toch is dat wél wat u krijgt als u kiest voor een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw. Hoe we dat doen? In deze blog leggen we het u graag uit!

Uw eigen levensloopbestendige woning bouwen: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Misschien heeft u nog niet de leeftijd om aan een seniorenwoning of levensloopbestendige woning te denken, maar wilt u wel een woning bouwen die nu én later helemaal aansluit bij uw woonwensen. Dan is een levensloopbestendige woning bouwen met Groothuisbouw wellicht iets voor u. Deze woning heeft namelijk de uitstraling die nu bij u past, maar beschikt ook over alle benodigde functionaliteiten waar een levensloopbestendige woning om vraagt. De woning kan zó ingericht worden dat u er comfortabel en veilig in kunt blijven wonen als u op leeftijd raakt. Zo kunt u met de indeling en afmeting van de woning rekening houden met de mogelijkheid om nu of later een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren. Een levensloopbestendige woning bouwen met Groothuisbouw betekent altijd dat uw woning helemaal wordt aangepast aan uw persoonlijke woonwensen. Dus of u nu een woning wilt bouwen die meteen al voldoet aan de functionaliteiten van een levensloopbestendige woning, of dat u de woning later gemakkelijk wilt kunnen herinrichten: bij Groothuisbouw zijn de mogelijkheden eindeloos. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een woning bouwen met Groothuisbouw? Bekijk al onze woningtypen op de website.

 

Bepaal zelf de plattegrond van uw levensloopbestendige woning

Bij het bouwen van een levensloopbestendige woning houden wij direct rekening met de plattegrond. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren. Maar dit betekent niet dat u beperkt bent in uw keuze voor woningtypen. Integendeel; bij vrijwel al onze woningtypen is het mogelijk om op de begane grond een slaap- en badkamer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de multifunctionaliteit van een berging of een aangebouwd bijgebouw. Een aantal voorbeelden van woningtypen met een plattegrond die geschikt is voor een levensloopbestendige woning:  

Ook wat betreft de verdere indeling van de plattegrond van uw levensloopbestendige woning biedt Groothuisbouw volop mogelijkheden. Vraag ons huizenboek aan voor een overzicht van al onze woningtypen en de bijbehorende levensloopbestendige woning plattegronden. Bent u benieuwd naar meer voordelen van een (levensloopbestendige) woning bouwen met Groothuisbouw? Op de pagina seniorenwoning leest u hier meer over.

Onze levensloopbestendige woning: vrijstaand en duurzaam gebouwd

In een nieuwgebouwde woning wilt u het liefst zo lang mogelijk van uw vrijheid genieten. Dus ook als u op leeftijd raakt is het belangrijk dat de woning aan uw wensen blijft voldoen. Dat kan met een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw. Want vrijstaand bouwen met Groothuisbouw betekent dat u uw woning helemaal zelf kunt samenstellen. Zo kunt u bij het ontwerp alvast rekening houden met de woonwensen die u wellicht op latere leeftijd krijgt. Daarnaast is onze levensloopbestendige woning niet alleen vrijstaand, maar ook heel duurzaam. Want wij bouwen al onze woningen zonder gasaansluiting. In plaats daarvan voorzien wij onze woningen van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Hierdoor is een Groothuisbouw gegarandeerd:

      Toekomstbestendig
      Duurzaam
      Efficiënt
      Waardebehoudend

Zo bent u met een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw op alle vlakken klaar voor de toekomst! Wilt u meer weten over gasloos bouwen of bent u benieuwd of wij ook een duurzame levensloopbestendige woning voor u kunnen bouwen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak; onze adviseurs voorzien u graag van informatie en advies. 

Een levensloopbestendige woning kopen? Bereken meteen de kosten

Denkt u erover om een levensloopbestendige woning te kopen en bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de mogelijkheden bij Groothuisbouw? Op onze website kunt u meteen aan de slag om uw eigen woning samen te stellen. Daar kunt u ook heel eenvoudig de bijbehorende kosten berekenen. Via de knop prijs berekenen op onze website ontwerpt u in een paar eenvoudige stappen uw eigen woning. De rekentool rekent vervolgens precies voor u uit wat uw levensloopbestendige woning gaat kosten! Tijdens het ontwerpproces ziet u ook meteen de andere mogelijkheden als het gaat om een levensloopbestendige woning kopen met Groothuisbouw. Wellicht heeft u al een woningtype op het oog en wilt u advies over de indeling die het beste bij u en uw woonwensen past. Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag om uw ideale droomwoning samen te stellen!

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Kangoeroewoning bouwen

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is…

Duurzaam wonen: info & tips

Zonnepanelen, warmtepompen en isolatie: duurzame oplossingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huizenwereld. Wilt u ook duurzaam wonen en bent u benieuwd welke stappen u hiervoor kunt zetten? Wij geven u graag wat meer informatie én handige tips op weg naar duurzaam wonen!

Seniorenwoning bouwen

Ontdek de mogelijkheden bij Groothuisbouw! Een seniorenwoning bouwen is een slimme zet. Of u nu kiest voor een praktische laagbouwwoning met alle faciliteiten op de begane grond of voor een woning die u in de toekomst eenvoudig kunt herinrichten tot seniorenwoning; Groothuisbouw helpt u de seniorenwoning te bouwen die bij u past.
Wij houden u op de hoogte!