Terug naar overzicht 14 november 2019

Duurzaam wonen: info & tips

Zonnepanelen, warmtepompen en isolatie: duurzame oplossingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huizenwereld. Wilt u ook duurzaam wonen en bent u benieuwd welke stappen u hiervoor kunt zetten? Wij geven u graag wat meer informatie én handige tips op weg naar duurzaam wonen!

Wat is duurzaam wonen?

Iedereen weet waarschijnlijk wel wat zonnepanelen doen en welk voordeel HR+++ glas heeft. Maar weet u ook wat een lucht-water-warmtepomp doet en wat de voordelen zijn van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning? Waarschijnlijk niet… Dat is niet zo vreemd, want de opkomst van allerlei duurzame woonoplossingen kan er makkelijk voor zorgen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is duurzaam wonen eigenlijk precies en wanneer is uw woning ‘energiezuinig’? Een klein zoektochtje op internet wijst uit dat deze termen inmiddels zó breed zijn dat u overspoeld wordt met informatie over duurzame maatregelen in uw woning. Kortom; een eenduidig antwoord op de vraag ‘wat is duurzaam wonen’ is niet zo makkelijk! Maar omdat duurzaamheid belangrijk is en in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt, geven we u graag wat informatie en tips op weg naar duurzaam wonen én we vertellen u meteen wat Groothuisbouw voor u kan betekenen. 

Duurzaam wonen tips

Bent u op zoek naar meer informatie over duurzaam wonen en wilt u tips ontvangen over hoe u dit het beste aan kunt pakken? Bij Groothuisbouw denken we graag met u mee. We geven u alvast drie handige tips op weg naar duurzaam wonen. 

Bent u op zoek naar persoonlijk advies over het bouwen van een duurzame woning? Neem contact op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Zij kunnen u in een persoonlijk gesprek alles vertellen over duurzaam wonen in een prachtige vrijstaande woning van Groothuisbouw.

Duurzaam wonen in een nieuwbouw woning 

Duurzame maatregelen op het gebied van wonen zijn volop in ontwikkeling. Dat geldt voor bestaande bouw, maar misschien nog wel meer voor nieuwbouw woningen. Want er zijn steeds meer duurzame verplichtingen waar een nieuwe woning aan moet voldoen. Omdat de overheid duurzaam wonen in een nieuwbouw woning wil stimuleren, worden er vanaf 1 juli 2018 geen gasaansluitingen meer aangelegd in de nieuwbouw. Dit betekent dat nieuwbouw woningen uitgerust worden met alternatieve verwarmingsinstallaties. Daarnaast kan duurzaam wonen in een nieuwbouw woning worden uitgebreid met extra maatregelen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van extra isolatie. Bij Groothuisbouw vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Niet voor niets worden ons kantoor en onze fabriek verwarmd en gekoeld met behulp van een warmtepompsysteem. We volgen duurzame maatregelen dan ook op de voet en proberen hier met ons bouwproces tijdig op in te spelen. Zo stapten we geruime tijd voordat dit vanuit de overheid de norm werd al over op gasloos bouwen. Onze woningen worden standaard verwarmd met behulp van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. 

Duurzaam bouwen en wonen met Groothuisbouw 

Naast deze duurzame technieken zoals de lucht-water-warmtepomp zijn we bij Groothuisbouw continu in beweging om onze ecologische footprint als bouwbedrijf te verkleinen. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van duurzaam gekapt hout, energiezuinig bouwen, passief bouwen, aflevering van het hoogst mogelijke energielabel en de toepassing van het cradle-to-cradle principe. In samenwerking met gelijkgestemde partners implementeren we deze maatregelen stapje voor stapje in onze organisatie. Zo weet u 100 procent zeker dat uw woning op alle fronten duurzaam is. Bent u benieuwd naar meer voordelen van duurzaam bouwen en wonen met Groothuisbouw? Neem alvast een kijkje in een van onze modelwoningen in Emmeloord. Hier kunt de kwaliteit en ruimte van onze woningen eens rustig op u in laten werken. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen voor een bezichtiging! 

Bent u geïnteresseerd in duurzaam bouwen en wonen en wilt u thuis alvast inspiratie opdoen voor uw toekomstige droomwoning? Klik op onderstaande button en ontwerp in een paar eenvoudige stappen uw eigen huis! 


Huis ontwerpen >> 

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Nieuwe woning bouwen? Kies voor een gasloze woning van Groothuisbouw

Bent u geïnteresseerd in het bouwen van een gasloze woning? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord. Wij gingen enige tijd geleden al over op gasloos bouwen en voorzien al onze woningen sindsdien van een alternatieve en ultramoderne verwarmingsinstallatie. Wilt u hier meer over weten en bent u benieuwd naar een gasloze woning van Groothuisbouw? In deze blog geven wij u graag meer informatie!

Stikstof en nieuwbouw: hoe zit dat bij Groothuisbouw?

Wie het nieuws de afgelopen periode gevolgd heeft kan er niet omheen: de stikstofproblematiek. De uitspraak van de Raad van State in mei 2019 zette een streep door het Nederlandse compensatiebeleid op het gebied van stikstofuitstoot. Dit zorgde voor problemen in verschillende sectoren, waaronder de woningbouw. Maar hoe zit het eigenlijk precies met de uitstoot van stikstof bij nieuwbouw en hoe komt het dat Groothuisbouw geen problemen ervaart op dit gebied? Wij leggen het u graag uit! 

Kangoeroewoning bouwen

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is…
Wij houden u op de hoogte!