Terug naar overzicht 23 augustus 2021

Het herenhuis: een nieuwbouwwoning met de charme van vroeger!

Droomt u ervan om in een herenhuis te wonen, maar dan wel het liefst nieuwbouw? Wilt u graag een modern herenhuis bouwen? Dan bent u bij Groothuisbouw aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een nieuwbouw herenhuis en leggen meteen uit hoe u online uw eigen herenhuis kunt ontwerpen!

Wat is een herenhuis?

Voordat we u meer vertellen over het bouwen van een nieuw herenhuis, grijpen we graag terug op een stukje historie. Want wat is een herenhuis eigenlijk? Een herenhuis is van oudsher een grote, statige woning met minimaal twee woonlagen en een hoge gootlijn. Een herenhuis bouwen was vroeger voornamelijk weggelegd voor de rijkere mensen uit de samenleving. Dit type woningen werd vaak gebouwd buiten de steden, meestal vrijstaand. Ook binnen het stedelijke gebied besloten mensen een herenhuis te bouwen, dit soort woningen vindt u bijvoorbeeld veel langs de gracht in steden als Leiden, Utrecht en Amsterdam. Vaak is van buitenaf al duidelijk te zien dat het om een herenhuis gaat..

Zelf een nieuwbouw herenhuis bouwen

Veel mensen zijn gecharmeerd van de uitstraling van een herenhuis, maar worden tegengehouden door het hoge kostenplaatje. Want eerlijk is eerlijk: een oud herenhuis is mooi, maar vergt vaak enorm veel onderhoud en extra investeringen. Een nieuwbouw herenhuis vormt in zo’n geval de oplossing. En in tegenstelling tot vroeger is een herenhuis bouwen tegenwoordig een stuk betaalbaarder. De bouwkosten van een nieuwbouw herenhuis zijn relatief laag, vooral wanneer u ervoor kiest om uw herenhuis te laten bouwen door Groothuisbouw. Dankzij onze unieke mix van prefab en traditionele bouw kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke tarieven nieuwbouwen. Bovendien profiteert u bij ons van:

  • Betaling bij oplevering
  • Modelwoningen om te bezichtigen
  • Traditioneel gebouwde woningen
  • Volledige transparantie in mogelijkheden en kosten
  • Een scherpe, landelijk geldende prijs
  • Vastgelegde opleverdatum
  • Tevredenheidsgarantie
  • Eigen servicedienst
  • Topkwaliteit
  • Aantrekkelijke garantievoorwaarden

De kosten van uw nieuwbouw herenhuis online berekenen

Als u een herenhuis laat bouwen wilt u natuurlijk rustig nadenken over de indeling en uitstraling van uw nieuwe woning. Wij bieden u de unieke mogelijkheid om online, vanuit uw luie stoel, uw eigen nieuwbouw herenhuis te ontwerpen. Met behulp van onze ontwerpmodule kunt u rustig experimenteren met verschillende woninguitvoeringen en materialen. Kiest u voor een modern Herenhuis met witte gevelstenen en strakke raampartijen? Of gaat u voor een klassieke uitstraling met sfeervolle Amsterdamse kozijnen? De mogelijkheden in onze ontwerpmodule zijn eindeloos! Verderop in het ontwerpproces heeft u bijvoorbeeld keuze uit tal van schitterende uitbreidingen zoals een mooie serre, luxe veranda, sluis of dakkapel. En het prettige is dat u meteen ziet wat de complete bouw van uw moderne herenhuis gaat kosten!

Heeft u interesse in het bouwen van een nieuwbouw herenhuis? Vraag direct meer informatie aan of bestel ons huizenboek om alvast een indruk te krijgen!

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.