Terug naar overzicht 15 november 2019

Kangoeroewoning bouwen

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is…  

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning is een gezellig en vertrouwd alternatief voor een seniorenwoning, aanleunwoning of verzorgingstehuis. Het is een woning waarbij ouderen of hulpbehoevenden de benedenverdieping of een gelijkvloers deel van een woning betrekken. Een jong gezin bewoont de andere ruimtes in de woning. Een kangoeroewoning bouwen is voor beide partijen aantrekkelijk. Het jonge gezin kan boodschappen doen, een stukje sociale controle uitoefenen en hulp bieden bij een te zware of ingewikkelde klus.  Bovendien geeft het ouderen en hulpbehoevenden een veilig gevoel dat ze niet alleen zijn. Andersom kunnen ouderen op de kinderen passen of hulpbehoevenden zorgen dat de tuin netjes blijft.

Belangrijkste voordelen van een kangoeroewoning

Een kangoeroewoning bouwen is de perfecte keuze als u (groot)ouders of een hulpbehoevend familielid graag bij u in de buurt wilt houden. Op deze manier hoeven ze niet naar een speciaal verzorgingstehuis en kunnen ze (langer) zelfstandig leven. Maar een kangoeroewoning biedt nog meer voordelen. Het bespaart het zorgkosten én biedt voordelen voor uzelf. U kunt relatief betaalbaar een nieuwe woning bouwen omdat u de bouwkosten en aanschafkosten van de grond kunt delen met uw (groot)ouders of familielid. Bovendien is het een prettig idee dat u uw geliefden dicht bij u in de buurt heeft in een veilige, warme en vertrouwde omgeving.

Samenvattend biedt een kangoeroewoning de volgende voordelen:

  1. Er is ruimte voor veilige, warme en vertrouwde zorg
  2. U kunt gezamenlijk, maar toch zelfstandig leven
  3. (Groot)ouders of hulpbehoevenden kunnen (langer) zelfstandig wonen
  4. Bewoners besparen op de zorgkosten
  5. U kunt de kosten voor bouwgrond en woning delen

Kangoeroewoning bouwen is slimme zet

Een kangoeroewoning bouwen is een slimme zet. U helpt er niet alleen uw (groot)ouders of familielid mee, maar profiteert zelf ook van de financiële voordelen. Bovendien is het bouwen van een kangoeroewoning dé oplossing voor de huidige veranderingen in de zorg. Ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen en mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk leven. Bovendien wordt er steeds meer bezuinigd. Hulpbehoevenden moeten zichzelf meer dan eens de vraag stellen: wat heb ik nodig, wat kan ik zelf, wat kan ik betalen en wie uit mijn omgeving kan mij helpen? Een kangoeroewoning bouwen vormt dé oplossing voor deze vraagstukken. Dat maakt deze woonvorm ‘de oplossing van vandaag’!

Kangoeroewoning voorwaarden

Als u een kangoeroewoning wilt laten bouwen moet de woning vaak aan verschillende voorwaarden voldoen. De volgende voorwaarden zien we vaak terugkomen bij gemeenten; in veel gevallen mag u een kangoeroewoning bouwen als:

De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Bent u van plan om een kangoeroewoning te bouwen en bent u benieuwd welke voorwaarden van toepassing zijn? Dan kunt u het beste contact opnemen met de gemeente waarin u wilt bouwen. 

Kangoeroewoning laten bouwen door Groothuisbouw

Bent u er inmiddels over uit en wilt u ons uw kangoeroewoning laten bouwen? Kijk dan alvast in ons huizenboek voor de mogelijkheden of maak meteen een afspraak met ons om de opties te bespreken. Wij bieden namelijk diverse woningtypen die geschikt zijn voor een dubbele woonfunctie. Kiest u ervoor om een kangoeroewoning te laten bouwen door Groothuisbouw? Dan zorgen wij ervoor dat deze volledig voldoet aan uw wensen en die van uw familielid. Indien gewenst rusten we de woning uit met traplift, toiletsteunen, douche op de begane grond of andere gemakken. Want een kangoeroewoning gaat verder dan alleen bouwen, het is maatwerk!

Ook interesse in een kangoeroewoning of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel

Droomt u ervan om een nieuwe woning te bouwen op een prachtige locatie? Fantastisch! Maar hoe vindt u de juiste plek om uw droomwensen te realiseren? En als u de ideale locatie gevonden heeft en een kavel wilt kopen, waar moet u dan eigenlijk allemaal op letten? In deze blog geven wij u graag drie tips voor het vinden én kopen van de perfecte bouwkavel. 

Nieuwbouwen in Almere Nobelhorst? Dat doet u met Groothuisbouw!

Droomt u van een nieuwbouwwoning in Almere Nobelhorst, genietend van een landelijke dorpssfeer, maar wel met een uitgebreid stadscentrum om de hoek? Of heeft u al een kavel in plan ‘Het Klooster’ (in optie) en wilt u alvast bouwplannen maken? Gaaf! In welke fase u zich ook bevindt, één vraag overheerst: hóe en met wie ga ik straks mijn woning bouwen? Wij zeggen volmondig: Groothuisbouw! Laat ons uitleggen waarom…

Wij bouwen óók nu veilig en gezond aan uw droomhuis!

Als u nieuwbouwplannen heeft kunt u waarschijnlijk niet wáchten om uw plannen verder te concretiseren. Maar tijdens de coronacrisis zit u ook met vragen. Want: ‘kan ik nog steeds bij Groothuisbouw terecht?’, ‘Zijn de modelwoningen gewoon open ter bezichtiging?’ en ‘kan ik persoonlijk langskomen om mijn wensen te bespreken?’ Logische vragen, waar wij gelukkig een geruststellend antwoord op hebben!
Wij houden u op de hoogte!