Terug naar overzicht 21 november 2018

Zó bouwen wij met traditionele bouw!

Bij de term traditionele bouw denkt u misschien niet meteen aan een unieke mix van bouwmethoden en een gestroomlijnd bouwproces… Maar dit is wél wat u krijgt als u uw huis door Groothuisbouw laat bouwen. Ontdek hier wat onze traditionele bouw bijzonder maakt en waarom het helemaal van deze tijd is! 

Traditionele bouw: voordelen en nadelen

Ondanks de opkomst van verschillende andere bouwmethoden, is traditionele bouw nog altijd een van de meest voorkomende methoden in Nederland. Een huis dat gebouwd is volgens traditionele bouw heeft onder andere betonnen verdiepingsvloeren en buitengevels die steen voor steen op de bouwplaats opgemetseld worden. Traditionele bouw resulteert in woningen met een solide constructie en een lange levensduur. Daarnaast zorgt deze bouwmethode voor een uitstekende warmte- en akoestische isolatie. Kortom; kiest u voor traditionele bouw dan kiest u voor zekerheid en krijgt u gegarandeerd een kwalitatief hoogwaardige woning waar u jarenlang comfortabel en met veel plezier in kunt wonen!

De belangrijkste traditionele bouw voordelen en nadelen op een rij:
   Degelijke en stabiele constructie
   Lange levensduur
+    Uitstekende warmte- en akoestische isolatie
-     Langere bouwtijd

Ondanks dat traditionele bouw meer voordelen heeft dan nadelen, denken mensen vaak dat de bouw bij deze methode relatief lang duurt en bovendien duurder is dan andere bouwmethoden. Bij Groothuisbouw bewijzen wij u graag het tegendeel! Met onze traditionele bouw krijgt u namelijk een gestroomlijnd bouwproces inclusief de voordelen van prefab. Lees verder in deze blog hoe wij dit aanpakken!

Traditionele bouw en systeembouw: hoe werkt dat bij Groothuisbouw?

Systeembouw is een manier van bouwen waarbij, zoals de naam al suggereert, gebruik gemaakt wordt van een vast bouwsysteem. Van traditionele bouw en systeembouw wordt vaak gedacht dat ze elkaar tegen zouden werken. Dit komt omdat traditionele bouw nog voornamelijk óp de bouwplaats plaatsvindt; hierdoor zou het systeembouw in de weg staan. Maar de systeembouw van Groothuisbouw bewijst juist het tegenovergestelde. Onze bouwmethode bestaat uit traditionele bouw, gecombineerd met de voordelen van systeembouw en prefab. Dit betekent dat onze woningen in de basis traditioneel gebouwd worden, maar bepaalde geprefabriceerde elementen bevatten. Zo worden onze dakkapellen en schoorstenen voorafgaand aan de bouw in onze timmerfabriek in elkaar gezet. Vervolgens worden deze precies op het juiste tijdstip afgeleverd op de bouwplaats en in een keer op de woning geplaatst. Deze speciale combinatie van prefab, systeembouw en traditionele bouw zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze woningen én de opleverdatum kunnen garanderen. Dit unieke gestroomlijnde bouwproces is hét bewijs dat traditionele bouw en systeembouw perfect samen kunnen gaan.

          

Traditionele bouw en houtskeletbouw

Ook over traditionele bouw en houtskeletbouw bestaat het misverstand dat het niet samen zou gaan. Bij deze laatstgenoemde bouwmethode is de constructie van de woning, ook wel het geraamte of het skelet genoemd, volledig uit hout opgebouwd. Dit is bij Groothuisbouw niet het geval, onze verdiepingsvloeren zijn bijvoorbeeld altijd van beton. Onze systeembouw bestaat uit een combinatie van traditionele bouw en (elementen van) houtskeletbouw. De houtskeletbouw elementen die wij voor onze woningen gebruiken, worden in onze productiehal onder de meest optimale omstandigheden gemaakt. Hierna worden ze droog en precies op tijd aangeleverd op de bouw. Dit levert niet alleen een hogere kwaliteit van de woning op, maar het betekent ook dat wij een korte bouwtijd kunnen beloven.  

U merkt het: met de traditionele bouw van Groothuisbouw bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige woning die gebouwd wordt volgens een gestroomlijnd bouwproces. Deze unieke bouwmethodiek bevat de voordelen van verschillende moderne bouwmethoden en hiermee hebben wij maar een doel voor ogen: úw ideale woning bouwen! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Groothuisbouw woning? Bekijk al onze woningtypen direct online!

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Nieuwbouwen in Almere Nobelhorst? Dat doet u met Groothuisbouw!

Droomt u van een nieuwbouwwoning in Almere Nobelhorst, genietend van een landelijke dorpssfeer, maar wel met een uitgebreid stadscentrum om de hoek? Of heeft u al een kavel in plan ‘Het Klooster’ (in optie) en wilt u alvast bouwplannen maken? Gaaf! In welke fase u zich ook bevindt, één vraag overheerst: hóe en met wie ga ik straks mijn woning bouwen? Wij zeggen volmondig: Groothuisbouw! Laat ons uitleggen waarom…

Wij bouwen óók nu veilig en gezond aan uw droomhuis!

Als u nieuwbouwplannen heeft kunt u waarschijnlijk niet wáchten om uw plannen verder te concretiseren. Maar tijdens de coronacrisis zit u ook met vragen. Want: ‘kan ik nog steeds bij Groothuisbouw terecht?’, ‘Zijn de modelwoningen gewoon open ter bezichtiging?’ en ‘kan ik persoonlijk langskomen om mijn wensen te bespreken?’ Logische vragen, waar wij gelukkig een geruststellend antwoord op hebben!

Nieuwe woning bouwen? Kies voor een gasloze woning van Groothuisbouw

Bent u geïnteresseerd in het bouwen van een gasloze woning? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord. Wij gingen enige tijd geleden al over op gasloos bouwen en voorzien al onze woningen sindsdien van een alternatieve en ultramoderne verwarmingsinstallatie. Wilt u hier meer over weten en bent u benieuwd naar een gasloze woning van Groothuisbouw? In deze blog geven wij u graag meer informatie!
Wij houden u op de hoogte!