Terug naar overzicht 7 januari 2021

Van tekentafel tot oplevering; dít is de bouwtijd van een Groothuisbouw woning!

Denkt u erover om in de toekomst een nieuwbouw woning te bouwen, of heeft u al concrete bouwplannen? Dan kunt u vast niet wachten tot de opleverdatum. Maar hoe lang duurt het eigenlijk totdat de bouw van start gaat en met welke bouwtijd moet u rekening houden? In deze blog vertellen we u alles over de bouwtijd van een woning van Groothuisbouw!

De bouwtijd: wat gaat eraan vooraf?

Als u enthousiast geworden bent over het bouwen van een woning met Groothuisbouw, dan kunt u vast niet wachten totdat de bouw van uw woning van start gaat. Sterker nog; het liefst wilt u dat de schop morgen meteen in de grond gaat! Dat begrijpen wij maar al te goed. Maar voordat de bouwtijd van uw nieuwe woning daadwerkelijk van start kan gaan moet er nog best veel geregeld worden. Om een paar voorbeelden te noemen: het bouwrijp maken van de kavel, het aanvragen van de omgevingsvergunning (dit verzorgen wij voor u), het bepalen van de details van uw woning én – last but not least – het uitkiezen van een keuken en een badkamer. U kunt voor deze voorbereidingstijd, voorafgaand aan de daadwerkelijke bouw, rekenen op ongeveer een jaar. Dat lijkt misschien lang, maar u zult zien dat u deze tijd goed kunt gebruiken…

De periode voor de bouw: zo gebruikt u hem optimaal

De periode vóór de bouwtijd lijkt misschien verloren tijd, maar niets is minder waar! Deze tijd kunt u goed gebruiken om het ontwerp van uw toekomstige woning tot in de puntjes te perfectioneren met de juiste indeling en uitstraling. Bovendien zult u merken dat u de deze tijd hard nodig heeft. Een nieuw huis bouwen gaat namelijk gepaard met het maken van ontzettend veel keuzes. Welke stijl kiest u voor de badkamer en de keuken? Welke vloer komt erin? Gelukkig heeft u in de periode voorafgaand aan de bouw voldoende tijd om weloverwogen keuzes te maken, zodat uw woning straks helemaal naar wens gebouwd en ingericht wordt. En natuurlijk zitten wij in de tussentijd ook niet stil; we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor uw woning, zoals het inplannen van de eerste werkzaamheden en het bestellen van bouwmaterialen.

Hoe lang duurt de bouwtijd bij Groothuisbouw?

Als de wachttijd voorbij is kan de bouw van uw woning écht beginnen. En dankzij onze zorgvuldige planning en voorbereiding gaat het dan ontzettend snel: vanaf de bouwstart duurt het zo’n 12-14 weken, oftewel 3-4 maanden, tot uw woning af is. Als we eenmaal gestart zijn met bouwen zult u zien dat er iedere dag aan uw woning wordt gewerkt. Enkele weken na de start van de bouw is uw woning al wind- en waterdicht. In de weken die volgen wordt uw droomhuis stap voor stap verder afgerond, totdat deze klaar is voor oplevering. Andere bouwers hebben wellicht een kortere wachttijd en starten zodoende eerder met de bouw, maar doen meestal veel langer over het bouwproces en kunnen geen vastgelegde opleverdatum garanderen. Dat geldt niet voor Groothuisbouw. Dankzij onze nauwkeurige voorbereiding en gestroomlijnde bouw kunnen we u de exacte opleverdatum vóór de bouwtijd al vertellen. Deze opleverdatum is contractueel vastgelegd en loopt nooit uit. Dát is de zekerheid van bouwen met Groothuisbouw!

Meer lezen over onze werkwijze? Ontdek hier hoe wij – samen met u – stap voor stap toewerken naar uw ultieme droomwoning!

Direct een afspraak maken om uw bouwplannen te bespreken? Dat kan! Klik op onderstaande button en zet vandaag nog de eerste stap op weg naar uw droomwoning!

Afspraak maken >

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

BENG-proof bouwen? Vertrouw op de expertise van Groothuisbouw!

Heeft u bouwplannen? Dan krijgt u er gegarandeerd mee te maken: de nieuwe BENG norm. Deze nieuwe bouwregels gelden vanaf 1 januari 2021. Maar wat houdt BENG precies in en wanneer voldoet uw woning hieraan? Als dé expert op het gebied van bouwen vertelt Groothuisbouw u graag hoe het zit. Want bouwen met ons betekent bouwen met zekerheid!

Woning bouwen? Dít zijn de bijkomende kosten

Maakt u plannen om uw eigen woning te bouwen? Dan heeft u vast al uitgerekend wat uw budget is. Misschien weet ook al ongeveer wat de bouwprijs van uw ideale woning is. Maar welke kosten komen er eigenlijk nog meer bij? Groothuisbouw helpt u graag om uw begroting zo compleet mogelijk te maken. In deze blog vindt u de zes belangrijkste bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden als u een woning gaat bouwen!

Uw droomhuis: kiest u voor laagbouw of hoogbouw?

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!
Wij houden u op de hoogte!