Terug naar overzicht 3 juni 2021

Welk type gevelsteen spreekt u het meest aan?

Maakt u plannen om een nieuwbouwhuis te bouwen? Dan heeft u misschien al nagedacht over de stijl, uitstraling en indeling van uw toekomstige woning. Wist u dat gevelstenen een belangrijk deel van de uitstraling van uw woning bepalen? U kunt kiezen uit diverse soorten en kleuren. Wij vertellen u er graag meer over en geven u meteen inspiratie voor uw eigen nieuwbouwwoning!

Welke verschillende soorten gevelstenen zijn er?

De gevelstenen vormen een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een woning; het is simpelweg het eerste wat in het oog springt. Het type en de kleur van de bakstenen in de gevel van een woning bepalen of een woning bijvoorbeeld een klassieke of een moderne uitstraling heeft. Ook de kleur van de voeg draagt bij aan het uiterlijk.

Bij Groothuisbouw kunt u kiezen uit diverse kleuren gevelstenen, zoals bijvoorbeeld:

  • Rood genuanceerde gevelstenen
  • Donkerrode gevelstenen
  • Rood-blauwe gevelstenen
  • Grijs gemêleerde gevelstenen
  • Licht grijze gevelstenen
  • Mangaan kleurige gevelstenen

     

Met luxe details in het metselwerk kunt u de uitstraling van uw woning verder vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan gemetselde oortjes, hanenkammen of een middenrisaliet in een contrasterende kleur. Deze details geven uw woning nóg meer uitstraling. Laat u uw woning bouwen door Groothuisbouw? Dan kunt u deze details helemaal zelf bepalen. Zo creëert u uw eigen unieke woning!

Gevelstenen: moderne keuze

Er worden nog steeds veel nieuwbouwhuizen gebouwd met één soort gevelsteen. Maar het kan ook anders! Houdt u van een woning met een moderne uitstraling? Combineer dan verschillende kleuren metselwerk en creëer een unieke uitstraling. Kijk voor inspiratie eens naar onze woningtypen GH1 of GH3. Gaat u toch liever voor een klassieke look? Kies dan voor een rood genuanceerde of licht grijze gevelsteen, zoals toegepast bij deze woningen.

Welke gevelsteen is de beste keuze voor ú?

Met uw keuze voor een bepaald soort gevelsteen bepaalt u dus voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Vindt u dit spannend en bent u op zoek naar advies? Wij helpen u graag. In onze showroom kunt u alle opties rustig bekijken en bepalen welke gevelstenen u het mooist vindt. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende gevelstenen live te bekijken, op de modelwoningen van Groothuisbouw. Zo krijgt u een realistische indruk van de verschillende soorten gevelstenen en wat dit doet met de uitstraling van een woning. Een bezoek aan onze modelwoningen is geheel vrijblijvend. Plan direct een afspraak in.

Álle soorten gevelstenen en luxe details bekijken vanuit uw luie stoel? Ga naar de ontwerpmodule op onze website en stel uw eigen unieke woning samen. De kleur van uw favoriete woning kiest u in stap 4.

Naar de online ontwerpmodule >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.