Terug naar overzicht 25 februari 2021

Uw droomhuis: kiest u voor laagbouw of hoogbouw?

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!

Laag- of hoogbouw: wat is de beste optie voor u?

Blanco beginnen en alles zelf bepalen: een vrijstaande woning bouwen biedt eindeloos veel mogelijkheden. Toch zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De grootte van de kavel bijvoorbeeld en de bouwvoorschriften vanuit de gemeente; het benodigde aantal kamers én natuurlijk uw eigen budget. Heeft u al een duidelijk beeld bij deze vragen? Dan is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: kiest u voor laagbouw of voor hoogbouw?

Laagbouw en hoogbouw: de verschillen

Wat is verschil tussen laagbouw en hoogbouw? Het is eigenlijk heel eenvoudig: een laagbouw woning bestaat uit één woonlaag en een kap, en een hoogbouw woning bestaat uit twee woonlagen en een kap. Het grootste verschil? De ruimte en indeling van de woning. Een hoogbouw woning heeft meestal een groter woonoppervlak door de extra woonlaag. Bovendien beschikt deze woning over meer ruimte op de (eerste) verdieping, omdat de kamers allemaal rechte wanden hebben. Bij een laagbouw woning begint de kap meteen op de verdieping, waardoor de kamers schuine wanden hebben en de woning bovendien zijn kenmerkende sfeervolle uitstraling krijgt.

 

Hoe ziet een laagbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met een veelzijdig karakter? Dan is een laagbouw woningtype zeker geschikt voor u. Groot, klein, met of zonder aanbouw; laagbouw woningen zijn er in veel verschillende soorten en maten en mogen bovendien in veel bouwplannen gebouwd worden. Deze veelzijdigheid maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om voor laagbouw te kiezen!

Een greep uit de laagbouw woningen van Groothuisbouw 

  

Hoe ziet een hoogbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met alle ruimte voor een gezin, hobby’s of een kantoor aan huis? En is hoogbouw toegestaan vanuit de gemeente? Dan is een hoogbouw woningtype ideaal voor u. Van klassiek Herenhuis tot een moderne Stadsvilla: met een hoogbouw woningtype van Groothuisbouw kiest u voor stijl, volop ruimte én mogelijkheden.

Een greep uit onze hoogbouw woningen 

  

Alle laag- en hoogbouw woningen van Groothuisbouw bekijken? Of direct aan de slag met het ontwerp van uw eigen woning? Met de ontwerpmodule op onze website ontwerpt u in een paar klikken uw persoonlijke droomwoning!

Eigen huis ontwerpen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Ontdek de prijzen en mogelijkheden van een cataloguswoning!

Wilt u zelf uw ultieme cataloguswoning samenstellen of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en kosten zijn van uw eigen vrijstaande cataloguswoning. Bovendien kunt u meteen online uw droomwoning samenstellen, in jaren 30 stijl of juist modern.

Vijf zomerklussen om uw woning spik en span te houden!

Genieten van de zon, heerlijk op vakantie en leuke dingen ondernemen: de zomer is een seizoen waar veel mensen naar uitkijken. Maar wist u dat de zomer ook dé tijd is voor belangrijke onderhoudsklussen aan uw woning? Wij geven u graag 5 tips om uw woning te inspecteren, repareren en onderhouden. Zo zorgt u ervoor dat uw woning er het hele jaar door spik en span bij staat!

Welk type gevelsteen spreekt u het meest aan?

Maakt u plannen om een nieuwbouwhuis te bouwen? Dan heeft u misschien al nagedacht over de stijl, uitstraling en indeling van uw toekomstige woning. Wist u dat gevelstenen een belangrijk deel van de uitstraling van uw woning bepalen? U kunt kiezen uit diverse soorten en kleuren. Wij vertellen u er graag meer over en geven u meteen inspiratie voor uw eigen nieuwbouwwoning!