Terug naar overzicht 13 juli 2023

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

“In zakelijke zin zijn we echt samen opgegroeid” begint Norbert Kuipers van HEBO Kozijnen te vertellen. “De ontwikkelingen in onze bedrijven overlapten elkaar grotendeels. Mijn vader en ik besloten in 1994 te stoppen met de bouw van prefab woningen en ons uitsluitend te richten op kozijnen. Onze bruidsmodezaak bleef naast onze kozijnenfabriek bestaan. Frans begon op zijn beurt in 1993 met het bouwen van prefab-woningen onder de naam Groothuisbouw. Als Tukkers onder mekaar werden we al snel goede zakenpartners.”

Start van de eigen productie

Veel van de huidige ideeën en concepten van Groothuisbouw kwamen uit de koker van Frans. “De dakkapellen van de notariswoning hebben we samen bedacht. Voor de eerste vijf notariswoningen werden de dakkapellen zelfs in onze eigen fabriek geproduceerd”, vertelt Norbert enthousiast. Daarna ging Groothuisbouw de dakkapellen zelf timmeren in hun eigen productielocatie in Dronten. “Met de eigen fabriek in Dronten legde Frans de eerste steen voor het bouwen van alle prefab elementen in eigen huis. En het mooie was: het prefab DNA dat kwam bovendrijven sloot haarfijn aan op ons eigen prefab DNA!”

Van kraamvisite tot afscheidsdienst

De samenwerking werd in de daaropvolgende jaren steeds intensiever. Norbert: “Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook op persoonlijk vlak waren we er voor elkaar. Toen onze kinderen werden geboren kwamen Frans en Dinie op kraamvisite en toen Frans kwam te overlijden waren wij op zijn begrafenis. Als ik daaraan terugdenk krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen; Arnold en Willem hebben toen prachtige woorden gesproken – echt een eerbetoon aan Frans!”

Een van de mooiste bedrijven in Nederland in dit segment

Norbert is trots op de manier waarop Arnold en Willem het werk van Frans hebben voortgezet: “Toen de jongens net in het bedrijf kwamen kon Frans nog weleens eigenzinnig zijn. Dan zei ik: ‘Frans, je moet die jongens ook de kans geven’. Hij legde een sterke fundatie voor het bedrijf, de technische kennis van Willem en het commerciële inzicht van Arnold hebben de rest gedaan. Ik durf rustig te zeggen dat Groothuisbouw ondertussen een van de mooiste bedrijven van Nederland is in dit segment.”



Een huwelijk is werken

Norbert ziet de samenwerking met Groothuisbouw als een huwelijk. “Je helpt elkaar in goede en slechte tijden. En je moet open en eerlijk zijn tegen mekaar. We hebben weleens te maken met groeistuipen. Als je veel samen bouwt, kan er ook meer misgaan; dat is logisch. Dat moet je uitspreken en meteen aanpakken. Als leverancier hebben wij ook onze verantwoordelijkheid: continu bij de tijd blijven op het gebied van kozijnen. Oftewel: de telkens ontwikkelende stijlen en sferen op de voet blijven volgen en meebewegen met Groothuisbouw. Bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe modellen zoals de twee-onder-een-kap of de schuurwoning.”

Trotse leverancier

Wat Norbert het meest waardeert aan de samenwerking met Groothuisbouw? Dat hij als leverancier mag meedenken in de processen. “Als er een nieuw model wordt geïntroduceerd denken we mee over materiaalkeuzes en bij het inrichten van de showroom adviseren we over de beste product-selectie. Een sterk partnerschap zit ‘m juist in dat soort dingen!” Norberts wens voor de toekomst? “Met elkaar gezond blijven, mooie dingen doen en blijven werken aan deze waardevolle, duurzame relatie”, sluit hij enthousiast af.

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.