Terug naar overzicht 22 mei 2023

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe ziet een schuurwoning eruit?

Een schuurwoning is een laagbouw woningtype met een landelijke, praktische en tijdloze uitstraling. Het woord zegt het al: deze woning lijkt qua uitstraling het meest op een boerenschuur. Kenmerkende elementen van onze schuurwoning zijn: 

  • Groot dakoverstek; 
  • Stoere houten gebinten;
  • Strakke en eenvoudige vorm; 
  • Natuurlijke materialen en een moderne vormgeving.

Een schuurwoning straalt landelijkheid uit door gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, steen en glas. Bovendien zorgen het glaswerk in de gevels en de open indeling voor onbelemmerde zichtlijnen, zodat binnen en buiten op een mooie manier met elkaar verbonden worden.

Wat maakt een schuurwoning zo populair?

Een schuurwoning is populair omdat dit woningtype eenvoud en stijl op een krachtige manier combineert. Hoewel de basis van de woning een eenvoudig schuurvormig karakter heeft, is de stijl tegelijk ook heel eigentijds en modern. Het gebruik van natuurlijke materialen roept bij veel mensen een gevoel op van rust, ruimte en landelijkheid. Maar de strakke lijnen en de moderne, stijlvolle afwerking zorgen tegelijk voor een luxe en eigentijdse aanblik. Deze mix spreekt veel mensen aan en zorgt ervoor dat een schuurwoning erg gewild is onder huizenbouwers door heel Nederland!



Schuurwoning bouwen met Groothuisbouw

Een schuurwoning bouwen wordt pas écht aantrekkelijk als deze helemaal afgestemd is op uw persoonlijke woonwensen. Laat dát maar aan Groothuisbouw over. Bij ons kunt u uw ideale woning samenstellen, zodat deze van binnen én van buiten perfect aansluit bij uw wensen. Benieuwd hoe onze schuurwoning eruitziet? Ontdek dan deze woning en lees alles over dit woningtype. Kies uw favoriete indeling en uitstraling en ontwerp zo uw eigen ideale schuurwoning!

Wilt u een schuurwoning laten bouwen en heeft u vragen over de mogelijkheden bij Groothuisbouw? Of heeft u ideeën en wilt u deze bespreken met een van onze adviseurs? Plan dan vrijblijvend een afspraak in. We gaan graag met u in gesprek over uw droomwoning!

Afspraak inplannen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.